Landschappen ... van IJsland tot Bourtange

Wederom een portfolio maar nu van een fotograaf. Een website met voornamelijk afbeeldingen van landschappen. En die vragen erom zo groot (lees breed) mogelijk te worden gepresenteerd.

Een screenshot van de homepage van Dick Doorduin, fotograaf.

Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van ‘thumbnails’. Klik je op een thumbnail dan krijg je een vergroting te zien. Tenminste als het scherm c.q. het venster van de browser daar ruimte toe biedt. Vervolgens kan je dan nog een keer inzoomen waardoor het landschap zo groot wordt, dat je er als het ware ‘in’ kan.

Een screenshot van de homepage van Dick Doorduin, fotograaf.

Op mobiele apparaten is bovenstaande techniek ‘uitgezet’. Daar maak je gebruik van de ‘touchscreen’ of de ‘touchpad’ door op de foto met vingerbewegingen in te zoomen en weer uit te zoomen; ook wel pinchen genoemd.

Een screenshot van de homepage van Dick Doorduin, fotograaf.

Omdat websites op zoveel verschillende media bekeken worden, zijn er – in dit geval – per afbeelding 10 in grootte afwijkende versies aangemaakt. Een moderne browser weet daar wel raad mee. In slechts enkele milliseconden wordt afhankelijk van de internetsnelheid en welk apparaat er ook gebruikt wordt, de juiste versie gepresenteerd.

site > www.dickdoorduin.nl