Het ziet er eenvoudig uit, maar dat is het niet

Wederom een ‘one-pager’. Dit maal voor een getalenteerde muzikante die één van de moeilijkste instrumenten bespeelt: de pedaalharp. Je komt werkelijk handen èn voeten te kort.

Screenshot van de website van harpiste Marije Vijselaar.

Een website van slechts één pagina is nog steeds een volwassen website. Want ook dan moeten er veel technische en stylistische hoogstandjes uitgevoerd worden. Zeker als het een site betreft met audio en video elementen zoals op de nieuwe website van Marije Vijselaar.

Screenshot van de website van harpiste Marije Vijselaar.

Voor websites geldt een heel belangrijk principe en dat is dat de pagina zo snel mogelijk moet laden. Het liefst ook als de verbinding niet zo geweldig is. En dat is met audio- en zeker met videobestanden een regelrechte uitdaging.

Screenshot van de website van harpiste Marije Vijselaar.

De oplossing is, simpel gesproken, om de bestanden pas in te laden als de bezoeker van de pagina daadwerkelijk op de afspeelknop klikt. Als hier niet op was ingegrepen, dan zou alles in één keer van de server geplukt worden. En dan zit je heel lang te wachten voordat er ook maar iets te zien en te horen is. En dat wil niemand.

site > www.marijevijselaar.nl