Ambachtelijk design

Nog geen eeuw geleden was het een bloeiende industrie. Vlechtwerk. Manden, stoelen en nog veel meer werden van wilgentenen gemaakt. In Noordwolde leefden ze ervan. Nu niet meer. En het had niet veel gescheeld of alle kennis en kunde was eveneens verloren gegaan.

Screenshot van esmehofman.nl

Het behoud van dit ambacht zorgt ervoor dat het vlechtwerk vandaag de dag op een heel breed front kan worden ingezet. Van restauratie tot modern design. Vooral dat laatste is een sterk groeiende business. Daarom moest de uitstraling van de nieuwe site van Esmé Hofman het bestaande, stoffige imago van het vak doen vergeten. Basketry is tegenwoordig namelijk modern en chique.

Screenshot van esmehofman.nl

Uit een recente video over het werk van Esmé zijn ‘stills’ gebruikt om afbeeldingen voor de banner te maken. Ietwat aangetast om ze een mysterieuze, doch stijlvolle sfeer mee te geven. Vlechtwerk als een soort van ‘toveren’.

Screenshot van esmehofman.nl

Verder zijn er in de opmaak witte en licht gedempte tinten gebruikt. Om de teksten en afbeeldingen te laten ‘ademen’. En zo de producten de ruimte te geven die ze verdienen.

site > www.esmehofman.nl