Professionele portfolio's voor kunstenaars, illustratoren en fotografen

Fotografen, illustratoren en beeldend kunstenaars presenteren hun werk op het internet via portfolio’s. Dat zijn ‘gewone’ websites, maar zien er anders uit omdat er (meestal) gebruik gemaakt wordt van kleine afbeeldingen die we ook wel ‘thumbnails’ noemen. Als je op zo’n ‘thumbnail’ klikt, krijg je of een vergroting te zien of wordt je naar een pagina van de website gedirigeerd waar vervolgens meerdere afbeeldingen worden gepresenteerd.

De portfolio’s van redfox onderscheiden zich door een uitgewogen balans tussen de snelheid waarmee een pagina door de browser getoond moet worden en de kwaliteit van de afbeeldingen. Dus … hoe hou je een afbeelding zo ‘licht’ mogelijk (in KB’s) zonder dat de levendigheid van het afgebeelde werk wordt aangetast. En hoe ontwikkel je een pagina vol met afbeeldingen zo, dat je als bezoeker van de pagina niet of nauwelijks hoeft te wachten. Een ingewikkelde klus, maar het kan.

Portfolio’s zijn er in verschillende varianten

 • De meest eenvoudige variant kent slechts één pagina (homepage). De afbeeldingen zijn eventueel aan te klikken voor een vergroting. Indien nodig. Kijk op www.mariaberkhout.nl voor hoe zo’n portfolio eruit kan zien.
 • Een wat meer uitgebreide versie kent de mogelijkheid om via een ‘button’ door te klikken naar een afzonderlijk artikel waar meerdere afbeeldingen dan wel meer tekst over dat specifiek onderwerp gepubliceerd worden. Vergrotingen van de afbeeldingen is een optie. Kijk op www.dickdoorduin.nl voor hoe dat eruit kan zien.
 • Een geavanceerde portfolio biedt de mogelijkheid om meerdere secties aan de site toe te voegen. En elke sectie heeft dan zijn eigen landingspagina met ‘thumbnails’. De portfolio wordt in dit geval gecombineerd met een standaard website-structuur. Ook hier kunnen de afbeeldingen uitvergroot worden.

De portfolio’s zijn verschillend, maar hebben ook veel gemeen

 • Alle pagina’s met ‘thumbnails’ hebben een vaststaande indeling c.q. structuur. Maar veel elementen zijn desalniettemin aanpasbaar: het lettertype, de kleuren, de achtergrond, enzovoorts.
 • Alle sites worden aangestuurd door een Content Management Systeem. Textpattern is de naam: lenig en krachtig.
 • Alle sites zijn zoekmachine vriendelijk. Ze zijn namelijk goed gemaakt.
 • Alle sites zijn gebruiksvriendelijk. Zo min mogelijk toeters en bellen en alles zo overzichtelijk mogelijk gestructureerd.
 • Alle sites zijn voor iedereen zo toegankelijk mogelijk. Want het internet is er voor iedereen.
 • Alle webpagina’s laden zo snel mogelijk. Want snelheid is cruciaal. Anders zijn bezoekers zo weer weg.
 • Alle pagina’s schalen naar de scherm- en/of vensterbreedte van welk medium dan ook.
 • En niet onbelangrijk … alle afbeeldingen zijn geoptimaliseerd. Voor een snel òf langzaam netwerk. En voor gebruik op een standaard òf hoge resolutie scherm.

Speciale actie

Speciaal voor (startende) kunstenaars en andere beoefenaars van creatieve beroepen ontwikkelt redfox portfolio’s voor een aantrekkelijke prijs. Al vanaf € 800,- (ex btw) staat je werk te pronken op het internet. Stuur een e-mail of bel nuvoor een afspraak.