Alle sites worden ontwikkeld met behulp van Textpattern

Alle sites van redfox worden ontwikkeld middels een CMS (Content Management Systeem) luisterend naar de naam Textpattern. Textpattern is min of meer identiek aan talloze andere publicatie platformen, waarvan Wordpress wel de meest bekende is.

Het logo van Textpattern

Textpattern als lenige ‘krachtpatser’

redfox heeft ruim 10 jaar geleden voor Textpattern gekozen, omdat dit systeem in principe geen programmeerkennis (PHP) van de webdesigner vereist. Textpattern werkt namelijk met eigen ‘tags’ die vrij eenvoudig in de broncode geplaatst kunnen worden èn ook nog eens op functioneren zijn aan te passen.

Twee vliegen in één klap

Textpattern is zo opgezet dat als de website eenmaal door redfox is ontwikkeld, de inhoud van de webpagina’s ook vrij eenvoudig door de klant is te bewerken. Met Textpattern. Zo worden er dus twee vliegen in één klap geslagen; waarmee gezegd is dat Textpattern uiterst flexibel en gebruiksvriendelijk is.

Textpattern wordt voortdurend verbeterd

Daar komt nog bij dat Textpattern een ‘open source’ project is. Dat wil zeggen dat de broncode van Textpattern zelf openbaar is en naar goeddunken door iedereen verder ontwikkeld kan worden. Er bestaat wel een team van prominente ontwikkelaars en een levendig forum om in dat proces enige structuur aan te brengen. redfox neemt actief deel aan de vervolmaking van dit prachtig stukje software.

site > www.textpattern.com