Met een raamwerk maak je in 'no time' een prototype

Foundation is ‘the most advanced responsive front-end framework in the world’, zoals de makers van dit systeem zelf zeggen. Een beetje overdreven, maar goed is Foundation wel.

Een screenshot van de Foundation website

Van prototypes tot productie sites

Foundation biedt als raamwerk de mogelijkheid om in korte tijd geavanceerde webpagina’s te maken. En dat direct in welke moderne browser dan ook. Niet dat de website dan al af is, maar het biedt REDFOX èn de opdrachtgever enorm veel mogelijkheden de webpagina’s te beoordelen èn aan te passen omdat de pagina’s al ‘werken’.

Voorbij Photoshop

Dit in vergelijking met hoe het er een tijdje geleden aan toe ging. De eerste ideeën werden in b.v. Photoshop als schetsen uitgewerkt. Deze afbeeldingen, want dat waren het, werden dan in een browser (Safari, Chrome, e.d.) aan de klant gepresenteerd. Zodat ze al een beetje op echte webpagina’s leken. Van daaruit werd alles besproken en aangepast. En dat ook weer via Photoshop en in een browser ‘geplakte’ afbeeldingen. Verre van ideaal, maar zo ging het toen.

Door en door getest

Webpagina’s via Foundation gemaakt, zijn reeds ‘responsive’. Vanaf het begin van een project kunnen de pagina’s op ‘responsiveness’ getoetst worden. Dus of ze wel of niet goed schalen op een smartphone, een tablet of wat dan ook. Een enorme tijdwinst levert dat op.

Daar komt nog bij dat de makers van Foundation het raamwerk hebben getest op talloze, fysieke media. Stel je voor: tientallen smartphones en tablets op een hele grote tafel waarmee één en dezelfde website bekeken en gecontroleerd kan worden. Foundation biedt garantie.